Prágáról minden

Prágai látnivalók, Prága utazás, szállás, nevezetességek

Időjárás Prágában

Prága időjárása, klímája nagyon hasonló Budapest időjárásához. Csehország éghajlata mérsékelt kontinentális, meleg nyarakkal és felhős, hideg telekkel. A legmelegebb hónapok július, augusztus és június, a leghidegebbek január és december. A prágai nyarakon a hazai időjárásunkhoz hasonlóan már egyes napokon +35 fok fölé emelkedhet  a hőmérséklet, ezért nyári prágai városlátogatásunk során fel kell készülnünk kánikulára is. Télen fagypont körüli átlag várható, de nem ritka a -10-15 fok hőmérséklet is, viszont különösen szép a havas Prága, így télen is kedvelt uticél karácsony, szilveszter környékén.

Prága minden évszakban gyönyörű és egyedi élményt nyújt, de azért elmondható, hogy a legalkalmasabb időpont a prágai kirándulásra március végétől szeptember végéig van.

Prága időjárás átlagok:

  • Átlagos max. hőmérséklet : 12,5 °C
  • Átlagos min. hőmérséklet: 3,6 °C
  • Napsütéses órák száma átlagosan: 140 óra
  • Csapadék mennyisége átlagosan: 44 mm

Tanácsok prágai időjáráshoz:

Látható, hogy időjárása nagyon hasonló Budapesthez, viszont a nyári hónapokban azért az éjszakák jobban lehűlnek, hűvösebbek.  A nyári hónapokban van a legtöbb csapadék, ami sokszor nyári záporok formájában esik, mindenképp készüljünk esőkabáttal kirándulásaink során.

Aktuális időjárást megtalálod itt: Prága időjárása most!

További városok éves időjárását az Időjárás Kalauz oldalon találod.

Booking.com
Booking.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .