Prágáról minden

Prágáról minden

Prágai látnivalók, Prága utazás, szállás, nevezetességek

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print

Időjárás Prágában

Prága időjárása, klímája nagyon hasonló Budapest időjárásához. Csehország éghajlata mérsékelt kontinentális, meleg nyarakkal és felhős, hideg telekkel. A legmelegebb hónapok július, augusztus és június, a leghidegebbek január és december. A prágai nyarakon a hazai időjárásunkhoz hasonlóan már egyes napokon +35 fok fölé emelkedhet  a hőmérséklet, ezért nyári prágai városlátogatásunk során fel kell készülnünk kánikulára is. Télen fagypont körüli átlag várható, de nem ritka a -10-15 fok hőmérséklet is, viszont különösen szép a havas Prága, így télen is kedvelt uticél karácsony, szilveszter környékén.

Prága minden évszakban gyönyörű és egyedi élményt nyújt, de azért elmondható, hogy a legalkalmasabb időpont a prágai kirándulásra március végétől szeptember végéig van.

Prága időjárás átlagok:

  • Átlagos max. hőmérséklet : 12,5 °C
  • Átlagos min. hőmérséklet: 3,6 °C
  • Napsütéses órák száma átlagosan: 140 óra
  • Csapadék mennyisége átlagosan: 44 mm

Tanácsok prágai időjáráshoz:

Látható, hogy időjárása nagyon hasonló Budapesthez, viszont a nyári hónapokban azért az éjszakák jobban lehűlnek, hűvösebbek.  A nyári hónapokban van a legtöbb csapadék, ami sokszor nyári záporok formájában esik, mindenképp készüljünk esőkabáttal kirándulásaink során.

Aktuális időjárást megtalálod itt: Prága időjárása most!

További városok éves időjárását az Időjárás Kalauz oldalon találod.

Booking.com
Booking.com

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Pin It on Pinterest