Prágáról minden

Prágáról minden

Prágai látnivalók, Prága utazás, szállás, nevezetességek

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print

Prágai látnivalók

Prágai látnivalók

Prágai látnivalók, nevezetességek százai találhatók a városba látogató turistáknak, kirándulóknak. Európa egyik csodálatos fővárosa ez, hol mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást, látnivalót. Láthatunk itt történelmi érdekességeket, vallási sokszínűségeket, épületeket, kiállításokat. Múzeumok és kiállítások bőséges választéka közül választhatunk. 

Kedvünkre sétálhatunk a macskaköves utcákon a újabb és újabb prágai látnivalók, érdekességek, nevezetességek  között.  

Prágai vár látkép - Prágai látnivalók

Prágai vár, várnegyed

Legismertebb prágai látnivaló, ahol sok érdekes épületet, kiállítást, történelmet láthatunk. Prága kihagyhatatlan nevezetessége a vár és várnegyed.

Arany utcácska, alkimista szoba

Prágai múzeumok, kiállítások

Talán Európa egyetlen városa, ahol ekkora kis területen ennyi múzeum és kiállítás található, mely nemcsak a történelmet, a középkori várost mutatja be. Láthatunk itt játékmúzeumot, középkori kínzóeszközök múzeumát, KGB múzeumot, LEGO múzeumot. A választék tárháza nagyon bő és sokszínű Prágában.

Károly híd Prága - Prágai látnivalók

Prágai hidak

A Moldva folyót Prágában 18 híd szeli át, melyek közül ugyan a leghíresebb a Károly híd, de e mellett érdemes megnézni a többi hidat, mert mindegyik egyedi a maga nemében. Az elbeszélések szerint Prágában több száz híd található ezeken kívül, melyek kisebb patakokat, csatornákat szelnek át.

Óratorony Prága - Prágai látnivalók

Óváros

A cseh főváros központjában helyezkedik el és a legrégebbi része ez. Évszázadok óta fontos része Prága történelmének. Központja az Óvárosi tér, mely sok látnivalót tartogat a városnézőknek.

Prága sörök, sörfőzdék - Prágai látnivaló

Prágai sörfőzdék, sörök

Prága és a cseh sörök híresek világszerte. Prágai kirándulásunk során érdemes ellátogatnunk egy sörfőzdébe vagy megkóstolnunk a helyi söröket.

Prágai látnivaló - Állatkert

Prágai állatkert

Ha gyermekkel utazunk Prágába, mindenképp érdemes ellátogatnunk a Prágai állatkertbe. Lenyűgöző mennyiségű állatot több, mint 4000 fajt nézhetünk itt meg. Ez az állatkert Európa legnagyobb állatkertje.

Prágai utcák - Prágai látnivalók

Prágai utcák

Prágai utcák hangulata, minden turista, városnéző számára elragadó érzés. Prágában jártunkkor, nem csak a híres prágai látnivalókat érdemes megnéznünk, hanem érdemes a macskaköves utcák hangulatát átéreznünk. Nevezetességek, látnivalók százai mellett az utcákon található élet rendkívüli ebben a városban.

Prága régi és új épületei

A városban több száz épület található, melyek egyedi díszítése, lenyűgöző látványa tárul elénk, a különböző kerületekben. Ezek közül is érdemes néhányat megnézni kirándulásunk alkalmával.

Petrin kilátó - Prága

Kilátók, tornyok Prágában

Ha szeretjük a várost nem csak az utcákból megnézni, akkor érdemes ellátogatnunk a prágai kilátókba, tornyokba is. Ezekből csodálhatjuk meg a prágai látnivalók százait.

Booking.com
Prágai látnivalók - Kis oldal utcái

Kisoldal - Malá Strana

A mai Prága létrehozásában résztvevő városrész ez, mely már a 10. század környékén elkezdett benépesülni. Nevét a kis területéről kapta. Ma sokrétű funkciót tölt be, itt található a kormányzati negyed, de itt vannak a legjobb zöldövezetek, pihenőhelyek is, mint például a Petrin domb is. Kedvelt célpont a turisták számára.

Prágai piacok - Prágai látnivaló

Prágai piacok, árusok

Prágái nyaralásunkkor érdemes kilátogatnunk a helyi piacokra, ahol helyi nevezetességek mellet, már a Prágáról szóló emléktárgyakat is megtalálhatjuk, megvehetjük.

Pin It on Pinterest