Prágáról minden

Prágai látnivalók, Prága utazás, szállás, nevezetességek

Prágai látnivalók

Prágai látnivalók

Prágai látnivalók, nevezetességek százai találhatók a városba látogató turistáknak, kirándulóknak. Európa egyik csodálatos fővárosa ez, hol mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást, látnivalót. Láthatunk itt történelmi érdekességeket, vallási sokszínűségeket, épületeket, kiállításokat. Múzeumok és kiállítások bőséges választéka közül választhatunk. 

Kedvünkre sétálhatunk a macskaköves utcákon a újabb és újabb prágai látnivalók, érdekességek, nevezetességek  között.  

Prágai vár látkép - Prágai látnivalók

Prágai vár, várnegyed

Legismertebb prágai látnivaló, ahol sok érdekes épületet, kiállítást, történelmet láthatunk. Prága kihagyhatatlan nevezetessége a vár és várnegyed.

Arany utcácska, alkimista szoba

Prágai múzeumok, kiállítások

Talán Európa egyetlen városa, ahol ekkora kis területen ennyi múzeum és kiállítás található, mely nemcsak a történelmet, a középkori várost mutatja be. Láthatunk itt játékmúzeumot, középkori kínzóeszközök múzeumát, KGB múzeumot, LEGO múzeumot. A választék tárháza nagyon bő és sokszínű Prágában.

Károly híd Prága - Prágai látnivalók

Prágai hidak

A Moldva folyót Prágában 18 híd szeli át, melyek közül ugyan a leghíresebb a Károly híd, de e mellett érdemes megnézni a többi hidat, mert mindegyik egyedi a maga nemében. Az elbeszélések szerint Prágában több száz híd található ezeken kívül, melyek kisebb patakokat, csatornákat szelnek át.

Óratorony Prága - Prágai látnivalók

Óváros

A cseh főváros központjában helyezkedik el és a legrégebbi része ez. Évszázadok óta fontos része Prága történelmének. Központja az Óvárosi tér, mely sok látnivalót tartogat a városnézőknek.

Prága sörök, sörfőzdék - Prágai látnivaló

Prágai sörfőzdék, sörök

Prága és a cseh sörök híresek világszerte. Prágai kirándulásunk során érdemes ellátogatnunk egy sörfőzdébe vagy megkóstolnunk a helyi söröket.

Prágai látnivaló - Állatkert

Prágai állatkert

Ha gyermekkel utazunk Prágába, mindenképp érdemes ellátogatnunk a Prágai állatkertbe. Lenyűgöző mennyiségű állatot több, mint 4000 fajt nézhetünk itt meg. Ez az állatkert Európa legnagyobb állatkertje.

Prágai utcák - Prágai látnivalók

Prágai utcák

Prágai utcák hangulata, minden turista, városnéző számára elragadó érzés. Prágában jártunkkor, nem csak a híres prágai látnivalókat érdemes megnéznünk, hanem érdemes a macskaköves utcák hangulatát átéreznünk. Nevezetességek, látnivalók százai mellett az utcákon található élet rendkívüli ebben a városban.

Prága régi és új épületei

A városban több száz épület található, melyek egyedi díszítése, lenyűgöző látványa tárul elénk, a különböző kerületekben. Ezek közül is érdemes néhányat megnézni kirándulásunk alkalmával.

Petrin kilátó - Prága

Kilátók, tornyok Prágában

Ha szeretjük a várost nem csak az utcákból megnézni, akkor érdemes ellátogatnunk a prágai kilátókba, tornyokba is. Ezekből csodálhatjuk meg a prágai látnivalók százait.

Booking.com
Prágai látnivalók - Kis oldal utcái

Kisoldal - Malá Strana

A mai Prága létrehozásában résztvevő városrész ez, mely már a 10. század környékén elkezdett benépesülni. Nevét a kis területéről kapta. Ma sokrétű funkciót tölt be, itt található a kormányzati negyed, de itt vannak a legjobb zöldövezetek, pihenőhelyek is, mint például a Petrin domb is. Kedvelt célpont a turisták számára.

Prágai piacok - Prágai látnivaló

Prágai piacok, árusok

Prágái nyaralásunkkor érdemes kilátogatnunk a helyi piacokra, ahol helyi nevezetességek mellet, már a Prágáról szóló emléktárgyakat is megtalálhatjuk, megvehetjük.