Prágáról minden

Prágai látnivalók, Prága utazás, szállás, nevezetességek

Prágai szállások

Prágában nagyon könnyű szállást találni, mivel az egész város nagyon nagy turista forgalmat bonyolít le. A prágai szállások sokszínűségéből adódóan mindenki megtalálja a neki megfelelő felszereltségű és elhelyezkedésű szállást.

A szállásunkat  lefoglalhatjuk utazási irodákon keresztül, akik nagyrészt komplett csomagokat árulnak, amiben a felszereltségtől függően szállás, utazás, ellátás és esetleg belépők, csoportos múzeum, sörfőzde látogatások vannak benne. Ilyen például a maiutazas.hu oldal, ahol, jó kis akciókat találhatunk.

Ezek az utazások nagyrészt hétvégés, pár napos turnusokat kínálnak nekünk. Viszont, ha nem szeretnénk utazási irodán keresztül foglalni, mert magunk oldanánk meg a szállásunk, utazásunk, akkor se ijedjünk meg, mert nagyon könnyen megszervezhetjük magunknak a nyaralásunk. Az odautazásról már egy korábbi cikkemben bővebben olvashattál: Prágai utazás cikkemben.

Na de nézzük, milyen szállások találhatók a prágai fővárosban.

Prágai szállások: Hostelek

Találunk itt remek hosteleket, ha kevés pénzből szeretnénk finanszírozni az ott alvásunkat. Ezek a hostelek jellemzően, 2-6-8 ágyasok, de előfordulnak 12-18 ágyas hálótermek is. Itt jellemzően annál olcsóbb, minél több ágyas és minél messzebb a városközpont a kiválasztott hostel. Számítsunk rá, hogy akár másokkal is összeraknak, ha kevesen megyünk és több férőhelyes szobát foglaltunk. Ezeknél rendszerint saját zárható szekrény, közös fürdő és étkező van. Nyugodtan elkészíthetjük ebédünk, vacsoránk, mert nagyon felszereltek, mivel sokszor fiatalok, diákok hosszabb időt eltöltenek ezekben a világot járva. Viszont, ha nagyobb baráti társasággal utazunk, akkor remekül kihasználhatjuk ezt a lehetőséget.

Hostel szállás árak 3500-15000 Ft között foglalhatunk. Amit mindenképp javaslunk nézzünk meg a szállás feltételeit, mert koedukált szobák is vannak, plusz általában kérnek kaukciót a kulcsokért, amit persze visszakapunk, de érdemes így kalkulálnunk.

Ilyen remek jó prágai szállások például: 

Emma Hostel, itt találhatók két ágyas szobák, persze kicsit többért, mint a nagyobb létszámú hálótermek.

2-4-6-8 ágyas szobákat kínáló: Hostel Center, mely nagyon közel van a pályaudvartól és a központtól is. Kellemes hely, érdemes itt megszállni.

Vagy a nagyon kapós Prague-1 Hostel is remek választás.

Prágai szállások: hotelek, apartmanok

Majd kétezer hotel vagy apartman közül válogathatunk Prágában, ha szállást szeretnénk. Egészen az egy csillagos szállásoktól az öt csillagosig. Foglalásunkkor legyünk körültekintőek, érdemes már jó előre lefoglalnunk, mert a jobb és olcsóbb szállások hamar elfogynak. 

Hotelek közül nagyon tudom ajánlani a Bed&Books Art Hotelt, ami nemcsak igényesen berendezett, de szintenként 3-4 szobával, külön konyhával és két fürdőjével nagyon kellemes szállás. Ezek mellett jó helyen található, a vasútállomás és a Károly híd között félúton. Ehhez a szálláshoz a Mustek metróállomás van a legközelebb, ami környékén szinte minden megtalálható, sétálóutca, boltok, piac, éttermek, mivel ez a Vencel tér egyik pontja.

Prágai szállások: érdekes és különleges szállások

Mint minden érdekes és turisták által látogatott helyen találunk érdekes és exkluzív szállást. Nincs másképp ez Prágában sem.

Nézzünk pár figyelemreméltó prágai szállást:

1. TV toronyban található apartman a Zizkov – One Room Hotel. Ez a hotel különleges, mert a szobából a 

2. Szállások hajón. A  Moldva folyó nagyon szép és hangulatos pontja a városnak. Ha szeretnénk akár egy hajón is kivehetünk szállást magunknak. Ilyen remek szállás az Admiral Botel, a különleges berendezéssel, reggelivel várja vendégeit.

3. Barokk stílusú szállás a prágai vártól alig 500 méterre a Hotel Questenberk, ha szeretnénk átérezni a régi idők barokk stílusát a vár közelében.

Prágai szállások: hol érdemes megszálnunk?

Prágában nagyon jó a tömegközlekedés, ezért elmondható, hogy szinte mindegyik kerületből könnyedén bejuthatunk a központba. Viszont azért a legjobban 1-2-3. kerületben (Prague 1, Prague 2, Prague 3) a legérdemesebb, mert itt nemcsak kevesebbet kell utaznunk, de gyalogosan is könnyedén megközelíthetők a fontosabb látnivalók. Ezek a kerületek a legjobban ellátottak szálláshelyekkel, amiből könnyedén választhatunk nekünk tetszőt.

Prágai szállások térképen

Booking.com